Contemporan mint Villa

 

Acest proiect a fost realizat pentru o casă desfășurată pe trei nivele – demisol, parter și etaj cu o suprafață totală de 350 mp. La parter sunt situate bucătăria, camera de zi (living și dining), un grup sanitar și un birou. La etaj se găsesc trei dormitoare, unul matrimonial cu baie și dressing și următoarele două dormitoare dispuse simetric în planul casei cu baie fiecare. Planul demisolului a fost  împărțit în două zone, una tehnică, care cuprinde o zonă loundry, cu un tub care colectează rufele din zona dormitoarelor către mașina de spălat. Iar a doua zonă dă demisolului o amprentă masculină, prin acel man’s corner, un spațiu gândit pentru proprietar și prietenii lui. 

Beneficiarii, o familie cu două fete și-au dorit ca această locuință să fie căminul în care să revină mereu cu drag, care să le ofere suficient spațiu pentru activitățile comune, dar și zone private pentru fiecare membru al familiei.

Cerințele lor au fost ca locuința să fie în primul rând funcțională, să ofere suficient spațiu de depozitare, dar să fie și armonizată din punct de vedere estetic, să fie acel spațiu perfect pentru viața de familie.

La parter, deși bucătăria generoasă ca spațiu, este închisă, ea comunică cu living-ul prin cele două uși glisante, așa că cele două spații au fost gândite împreună, mai ales cromatic și textural. 

În living și în zona bucătăriei, au fost folosite unitar, panouri de lemn, cu motive riflate, pentru placarea pereților.

Tapițeriile canapelelor și draperiilor au fost alese din materiale prețioase, catifea pentru a accentua confortul și fluiditatea spațiului. Ca și accent cromatic s-a folosit catifea mint pentru scaunele gen fotoliu, din zona de dining. Pentru a obține o atmosferă luminoasă, s-au evidențiat în tonuri de nude draperiile fluide din catifea. 

Șemineul văzut într-o linie modernă subliniază înălțimea casei, ușor mărită față de standarde. 

Bucătăria gravitează în jurul unei insule cu dublă funcționalitate, zona pentru life cooking, cât și o zonă de dining, cu o diferență de nivel între ele.

Tot acest spațiu e cuprins între zona vitrată a grădinii și zona vitrată care-l separă de vestibul și birou. Această poziționare îi dă o perspectivă aparte și îl inundă de lumină naturală. 

Spațiul destinat zonei de studiu, are o formă atipică, conturat de un perete sinusoidal care este pus în valoare de o bibliotecă care-i îmbracă forma. Tot mobilierul a fost custom made. Biroul este susținut de o structură metalică, realizată într-un atelier de feronerie.

Dormitorul matrimonial a fost conturat în linii simple, cu piesele de mobilier într-o cromatică cu nuanțe de nisip. Pereții au fost decorați într-un lavabil cu tușe metalice, în ton cu accesoriile profilelor aurii, care crează un joc în zona patului, punând în valoare unitatea compoziției.

Baia matrimonială e concepută într-o notă modernă, contemporană, unde textura marmurei  joacă un rol tematic, încălzită de textura lemnului, care îmbracă frontul lavoarelor. Cada freestanding pe înălțime, conturată de două benzi led simetrice, care o pun în valoare. 

Dormitoarele gemenelor  au fost abordate simetric, în aceeași notă, fiind diferențiate prin accentele cromatice mint și roze. Ambele camere au fost gândite în primul rând din punct de vedere funcțional, rezervându-le astfel spațiu de depozitare, o zonă de studiu, precum și loc pentru citit și relaxare. 

Legătura dintre aceste etaje este realizată artistic printr-o scară spiralată, care urmează o linie fluidă, dând spațiului suplețe și eleganță. Iluminarea acesteia e făcută cu o salbă de cupe translucide care crează un joc al luminii, fantastic, pe înălțime. 

Zona “mans’s corner” cuprinde un spațiu de socializare, în care converg trei zone funcționale, barul, zona de home cinema și zona de biliard. Toate sunt abordate într-un stil irish cu accente metalice, contemporane. 

Grădina văzută ca un spațiu de socializare, e compusă din planuri terasate cu funcționalități diferite: zona de lounge, zona de servire a mesei, zona de pit fire, în jurul căruia e clădit amfiteatrul, terenul de baschet. 

E un spațiu acasă pentru toți cei care îi trec pragul!

DETALII PROIECT   

Suprafață: 350 mp

Locație: Cluj Napoca, România

Start proiect: 2020

Finalizare proiect: 2020