French cottage Villa 

 

Acest proiect a fost realizat  pentru o familie care și-a dorit o casă de vacanță, în Cluj Napoca. Casa a trecut prin procese de recondiționare, fiind situată  pe un teren în pantă, având o panoramă spectaculoasă asupra orașului. Deși peisajul captează toată atenția, casa garantează cadrul perfect, pentru zilele de vacanță si este un refugiu intim, al familiei cu trei copii mici. Beneficiarii și-au dorit o abordare a stilului french cottage, care se preta stilului arhitectural al casei, deja existente.

Cei 400 mp sunt desfășurați pe trei nivele: demisol, parter și etaj. Demisolul a fost dedicat zonei primirii invitaților, care se desfășoară ca un salon de primire. Cu pereții placați cu stucaturi și console cu intarsii, fotolii, comode totul face ca spațiul să te invite în atmosfera french. Tot aici avem o spălătorie, precum și o mică  cramă.. 

Parterul este destinat zonei de zi: bucătărie, dining, living. Toate acestea conturându-se sub forma unui salon deschis, generos vitrat, la sud, cu panorama spre oraș. 

Tot aici avem si o baie pentru oaspeți, cu o abordare în temă, camerală. 

Etajul superior se împarte între trei dormitoare: dormitorul matrimonial cu baie individuală și dressing, doua dormitoare, pentru copiii familiei. O zonă de reading corner și o baie pentru copii. 

Fiecare nivel se dezvoltă unitar cu tema, din perspectiva estetică. Detaliile mobilierului, cornișele, precum și nuanțele parchetului de lemn deschis trădează acest lucru. Nota surprinzătoare a fost adusă de elementele de fier forjat stilizate, patinate cu auriu, propuse sub forma unor brățări care îmbracă în partea superioară, cele două coloane din salon, inspirate fiind din lianele de iederă cațărătoare. Aceleași elemente stilizate au fost folosite la mâna curentă atipică a scării, care ca o liană desprinsă din natură, se desfășoară între cele două coloane, rezultând astfel o colecție prețioasă care personalizează cadrul. 

Am ales nuanțe deschise, tonuri neutre, calde, potențate de mici accente aurii, care definesc stilul french. Am pornit de la marmura existentă în placarea bucătăriei si băii, la parchetul de lemn masiv pe care l-am recondiționat.  Tot aici au fost recondiționate trei piese de mobilier existente, fiecare având un ancadrament în stil baroc. 

 Mobilierul bucătăriei a fost produs de Note Furniture din Cluj Napoca, optând pentru încorporarea electrocasnicelor, pentru a le integra cât mai unitar în spațiul deschis. Aici o banchetă tradițională valorifică spațiul în jurul mesei. 

Ambele șeminee din salon și dormitorul matrimonial au fost păstrate și recondiționate. 

Cu mare atenție au fost alese corpurile de iluminat, specifice fiecărei zone funcționale. 

Drapajele taftalei texturate și storurile bufante au adus acea notă de prețiozitate, necesare stilului abordat. 

Mansarda  proaspăt  amenajată a constituit o zonă de lounge cu spațiul open, abordat cu o lejeritate, denotând o  atmosferă relaxată.  Texturile comode de in folosite la recondiționarea seturilor chesterfield și culorile cuminți s-au  încadrat perfect, făcând un ușor contrast cu accesoriile aurii din salon. 

Casa bucură prin atmosfera degajată de detaliile prețioase ale stilului french cottage. 

DETALII PROIECT   

Suprafață: 350 mp

Locație: Cluj Napoca

Start proiect: 2020

Finalizare proiect: În desfășurare