Traditional dream house

 

Acest proiect cuprinde un spațiu de 250 mp, aflat pe o colină, într-o zonă verde, cu o panoramă minunată asupra orașului. 

Proprietarii iubitori de folclor și autentic și-au dorit un spațiu care să le fie acasă, creionat cu bucurie într-o notă tradițională reinterpretată. 

Casa dispusă in pantă are trei nivele. 

Intrarea te invită de la început să te bucuri de  povestea casei. Vestibulul este mobilat cu o consolă de lemn realizată de un tâmplar local. O traversă de lemn îmbracă zona tavanului. Un dressing în imediata apropiere a intrării, are ușile glisante tapițate cu o țesătură de in, care completează atmosfera tradițională. Tot aici proprietarul are un mini studio de înregistrări, fiind pasionat de folclor. 

Al doilea nivel cuprinde o zonă de open space, unde funcțional se deschide bucătăria, dining-ul și living-ul.

Un element deosebit al amenajării îl constituie separarea cu un paravan reinterpretat sub forma unor ștergare supradimensionate țesute din licheni, accesorizate cu ciucuri negri.

Baia tematică e abordată într-o notă tradițională cu elemente parcă desprinse dintr-o casă veche tradițională. Plăcile ceramice albe texturate cu motive ale unor prosoape țesute, puse în contrast cu grinzile de lemn care marchează tavanul. Rezervorul de apă al vasului de WC e dispus la înălțime, ca odinioară. Podelele adaugă o notă aparte poveștii. O scară a fost reinterpretată pe post de suport prosoape. 

În living șemineul inspirat din motivul „cuptorului  bunicii” creioanează atmosfera atât de potrivită cadrului. Mobilierul și grinzile care plachează tavanul scriu povestea prin  compoziția lemnului învechit de vreme. 

Toate acestea sunt zugrăvite cu un accent de albastru inspirat de liniștea și pacea acestui spațiu. 

În ceea ce privește zona de noapte, casa are două dormitoare, la ultimul nivel. Un dormitor matrimonial și un dormitor foarte spațios pentru fetița familiei, care include și un spațiu de studiu, cât și o zonă de citit și relaxare, în fața unei suprafețe vitrate către panorama orașului. 

Spațiile comune au fost gândite astfel încât să ofere un cadru relaxat, confortabil, cu mai multe posibilități de utilizare – zona de gătit,  care a devenit punctul de interes al zonei de open space, făcând legătura dintre cele trei zone, bucătăria, zona TV, cu canapeaua generoasă și zona de luat masa. 

Toate acestea se deschid către grădina de poveste. 

Cum vă spuneam beneficiarii, iubitori de folclor și-au dorit o atmosferă, inspirată de elementele tradiționale, însă reinterpretate într-o notă contemporană. Așadar am folosit cărămida aparentă, pentru placarea exterioară, lemnul cu aspect brut, iar pentru mobilierul realizat la comandă  am folosit lemn masiv, lemn reciclat, PAL și mdf vopsit în albastru senin.

Corpurile de iluminat au fost alese cu mare grijă în ton cu abordarea decorativă. 

DETALII PROIECT   

Suprafață: 250 mp

Locație: Cluj Napoca, România

Start proiect: 2018

Finalizare proiect: 2019