White luxury diva apartament

 

Proiectul a fost realizat pentru un apartament  care la început avea câteva elemente achiziționate și finisajele parțial începute. Proprietara acestuia își dorea să obțină un cămin ideal, cu o tușă feminină, cu accente glamour, all white.

Plecând de la această preferință exprimată, amenajarea și-a propus să îmbine avangardismul, cu accentele glamour, optimizând la maxim funcționalitatea spațiului.

 Spațiul fiind compus din  dormitor, o baie, o mini chicinetă și o zonă de open space, living și vestibul, a plecat de la premiza integrării unor zone dublu funcționale absolut necesare. De exemplu, zona de birou și mini bibliotecă, integrate în zona de living, iar spațiul de depozitare, sub formă de dressing în zona vestibulului.

Conceptul a avut la baza amenajării, materiale moderne, elemente contemporane, plăci  ceramice și plinte metalice, panouri moderne de lemn  cu iluminare ambientală led, sticlă vopsită.

Masa din living,  telescopică, este dublu funcțională, fiind folosită atât pentru servirea ceaiului, cât și pentru luarea meselor festive când momentul o impune.

Corpurilor de iluminat le-am acordat o atenție deosebită, alegând piese prețioase ca niște bijuterii. Motivul geometric, al corpului de iluminat a fost preluat și reiterat în modelul placării peretelui din living.

Cu toate că suprafața nu a fost foarte generoasă, am reușit să creăm un spațiu intim și totodată aerisit. Primul lucru decis a fost că totul va fi alb, în afara micilor accente metalice, prin urmare ne-am jucat cu diferite texturi: forme geometrice, riflaje lemn, pielea naturală care căptușește patul și canapeaua living, catifeaua albă a draperiilor.

În bucătărie s-a dorit un accent de naturalețe, adus prin placarea cu licheni a zonei de luare a mesei, încadrat de două traverse de sticlă albă vopsită.

Oglinzile au jucat un rol important, amplificând lumina și creând iluzia unui spațiu mai mare.

Pentru dormitorul matrimonial am folosit un tapet din colecția Armani, pus în valoare de două rame aurii care încadrează aplice metalice prețioase.

DETALII PROIECT

Suprafață: 86 mp

Locație: Cluj Napoca România

Start proiect: 2021

Finalizare proiect: 2021